Qida məhsullarının istehsalında yaşıl texnologiyaların tətbiqinin stimullaşdırılması
Novruz Rəhimov Əmir |
|
Azərbaycan Kooperasiya Universitetinin doktorantı | |
novruzrehimov@gmail.com |
Qida məhsullarının istehsalı sahəsində yaşıl texnologiyaların tətbiq edilməsi ekoloji cəhətdən təmiz məhsul istehsalının gerçəkləşdirilməsinə əlverişli şərait yaradır. Mülkiyyət mənsubiyyətindən asılı olmayaraq qida məhsullarının istehsalçıları yaşıl texnologiyaların tətbiqini yalnız özlərinin daxili imkanları hesabına gerçəkləşdirmək iqtidarında olmurlar. Odur ki, bu texnologiyaların tətbiqi dövlət tərəfindən stimullaşdırılmalıdır. Məqalədə yaşıl texnologiyaların səciyyəvi xüsusiyyətləri, qida məhsullarının istehsalı prosesinə tətbiqi mexanizmləri və dövlət tərəfindən qida məhsullarının istehsalı prosesində yaşıl texnologiyaların tətbiqinin stimullaşdırılmasının prioritet istiqamətlərinə baxılır
Müəllifin başqa məqaləsi yoxdur!
-
Müasir şəraitdə qlobal iqlim dəyişikliklərinin ərzaq təminatına təsiri
A. Qurbanzadə • UOT: 504.32, 631.1 • 2025 -
ISO standartlarının yaşıl transformasiyada rolu
Q. Şərifov • UOT: 332.02, 504.05, 504.06 • 2025 -
İqlim dəyişikliklərinin kənd təsərrüfatında məhsul istehsalına təsir istiqamətləri
N. Muradov • UOT: 504.05, 504.32, 504.37, 631/635 • 2025 -
Kənd təsərrüfatının ixtisaslaşması və regionlarda aqrar məhsullar bazarının inkişafı
C. Səfərov, E. Quliyev • UOT: 332.13, 338.436, 339.1 • 2025 -
İqlim dəyişikliklərinin kənd təsərrüfatı sahələrinə təsiri
K. Məmmədova • UOT: 631.1, 632.92, 632.95 • 2025 -
Kənd təsərrüfatı məhsullarının satış bazarlarının inkişaf amilləri
X. Cavadzadə • UOT: 338.433, 338.439.5 • 2025 -
Azərbaycanda fermerlərin istehsal vasitələrinə çıxışında kənd təsərrüfatı kooperativlərinin rolu
A. Əzimov • UOT: 338.43, 339.5, 339.543 • 2025 -
Rəqabət modelləri və aqrar sahədə bazar gücləri
A. Bayramov • UOT: 330.34, 338.43 • 2025
-
Azərbaycan Respublikasında istehsal olunan malların beynəlxalq elektron ticarətə inteqrasiyası: imkanlar və çağırışlar
A. Qədəşov • UOT: 338.43, 631.15, 631.17 • 2025 -
Kənd təsərrüfatı məhsulları bazarında qiymət fərqinin aradan qaldırılması: beynəlxalq həllər və ən uğurlu təcrübələr
A. Qədəşov • UDC: 338.43, 631.15, 631.17 • 2023 -
Multispektral peyk təsvirləri əsasında otlaq sahələrində biokütlənin (otun) miqdarının hesablanması
Ə. Yaşar • UOT: 528.8.04, 633.2.033 • 2024 -
Orta illik temperatur göstəricilərinin taxıl əkinlərinin məhsuldarlığına təsirinin dəyərləndirilməsi
H. Xəlilov • UOT: 504.32, 633.1 • 2024 -
Quraqlığın kənd təsərrüfatı məhsuldarlığına təsirinin qiymətləndirilməsi: monitorinq və uyğunlaşmaya uzaqdan zondlama yanaşması
K. Məmmədova • UOT: 332.1, 528.8, 633/635 • 2024 -
Kənd təsərrüfatı şirkətləri istiqrazlarının gəlir əyrisi sənayenin davamlı inkişafının proqnozlaşdırılması üçün bir vasitə kimi
A. Popoviç • UOT: 332.02, 330.322 • 2024
Azər. Qurbanzadə
Azərbaycan Kooperasiya Universiteti, “Beynəlxalq ticarət və logistika” kafedrası
i.ü.f.d., dosent




İradə. Hüseynova
Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının vitse-prezidenti, Molekulyar Biologiya və Biotexnologiyalar İnstitutunun direktoru
akademik