Azərbaycanda tütün istehsalı və emalının inkişaf istiqamətləri
Yunus Sadıqov Musa, i.ü.f.d., dosent |
|
| AMEA-nın İqtisadiyyat İnstitutu, aparıcı elmi işçi | |
| y.sadikhov@mail.ru |
UOT: 633/635, 664
Məqalədə Azərbaycanda tütün istehsalı və onun emalının mövcud vəziyyəti təhlil edilir, zəruri qiymətləndirmələr aparılır. Eyni zamanda tütünçülüyün və tütün emalının inkişaf istiqamətlərinə baxılır, ölkədə tütünçülüyün və tütün fermentasiyasının inkişafının sürətləndirilməsinin zəruriliyi açıqlanır. Azərbaycanın qeyri-neft sektorunda rəqabət qabiliyyətinin yüksəldilməsi və səmərəliliyin artırılması fonunda tütünçülük və onun məhsulunun emalı müəssisələrinin inkişafına diqqətin gücləndirilməsinin məqsədəuyğun olduğu göstərilir. Tütünçülük və siqaret sənayesinin inkişafında klasterlərin daha səmərəli ola biləcəyi əsaslandırılır və bəzi konkret təkliflər verilir.
Müəllifin başqa məqaləsi yoxdur!
Qalib. Şərifov
“Aqrar Tədarük və Təchizat” ASC-nin Keyfiyyətin idarəedilməsi şöbəsinin müdiri, ISO standartları üzrə ekspert
i.ü.f.d.
Tərlan. Qorçiyeva
Aqrar Tədqiqatlar Mərkəzinin dissertantı,
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun “Elmi Araşdırmalar Mərkəzi” departamentinin böyük mütəxəssisi
Ramiz. İsgəndərov
Azərbaycan Texniki Universiteti “İqtisadiyyat və statistika” kafedrası
i.e.d., professor




