Azərbaycanda tütün istehsalı və emalının inkişaf istiqamətləri
Yunus Sadıqov Musa, i.ü.f.d., dosent |
|
AMEA-nın İqtisadiyyat İnstitutu, aparıcı elmi işçi | |
y.sadikhov@mail.ru |
Məqalədə Azərbaycanda tütün istehsalı və onun emalının mövcud vəziyyəti təhlil edilir, zəruri qiymətləndirmələr aparılır. Eyni zamanda tütünçülüyün və tütün emalının inkişaf istiqamətlərinə baxılır, ölkədə tütünçülüyün və tütün fermentasiyasının inkişafının sürətləndirilməsinin zəruriliyi açıqlanır. Azərbaycanın qeyri-neft sektorunda rəqabət qabiliyyətinin yüksəldilməsi və səmərəliliyin artırılması fonunda tütünçülük və onun məhsulunun emalı müəssisələrinin inkişafına diqqətin gücləndirilməsinin məqsədəuyğun olduğu göstərilir. Tütünçülük və siqaret sənayesinin inkişafında klasterlərin daha səmərəli ola biləcəyi əsaslandırılır və bəzi konkret təkliflər verilir.
Müəllifin başqa məqaləsi yoxdur!
-
Bitkiçilik məhsulları ixracında qeyri-ənənəvi sahələrin potensialının reallaşdırılması
S. Vəliyeva • UOT: 338.43, 633/635:339.5 • 2021 -
Azərbaycanın bitkiçilik məhsullarının beynəlxalq rəqabətqabiliyyətliliyi
R. Huseyn, N. Şalbuzov • UOT: 338.4, 339.5 • 2020 -
Aqrobiznes sferasında bazar infrastrukturunun inkişaf amilləri
M. Məmmədova • UOT: 338.431.4, 338.433.4 • 2020 -
Kənd təsərrüfatında enerji istehlakı: səmərəlilik və dayanıqlılıq kontekstlərində baxış
H. Xəlilov • UOT: 338.43, 338.432 • 2020 -
Aqrar sahədə innovativ idarəetmə: effektiv strateji planlaşdırma yanaşması
Z. Abbasova • UOT: 338.244, 338.43, 631.1 • 2021 -
Kənd təsərrüfatına yararlı torpaqlardan səmərəli istifadə mexanizmləri
A. Vəliyev • UOT: 63. 504.062. 631.16 • 2022 -
Azərbaycanda aqrar-sənaye məhsulları üzrə idxalı əvəzetmə və ixracın genişləndirilməsi potensialı
N. Əliyeva • УДК: 338.43, 339.5 • 2021
-
Azərbaycanda kənd təsərrüfatının inkişafı və dövlət-özəl əməkdaşlığı
T. Nağıbəyli • UOT: 334.78, 338.43 • 2022 -
Orqanik kənd təsərrüfatı məhsullarının istehsalı və satış bazarları
A. Abbasov • UOT: 330. 338. 631.9 • 2020 -
Azərbaycanda kənd təsərrüfatı ilə yeyinti sənayesinin inteqrasiyasının inkişaf prioritetləri
İ. İbrahimov • UOT: 334.75. 338.43, 664 • 2021 -
Logistika təminatının yaxşılaşdırılması imkanları: ölkələrarası müqayisə konteksində baxış
S. Məhərrəmov • UOT: 338.47, 339.5:339.9 • 2022 -
Yeyinti məhsulları istehsalı sahəsində innovasiya fəallığının qiymətləndirilməsi
Ü. Rəsulova • UOT: 33.05, 338.36, 338.45 • 2020 -
Ərzaq təhlükəsizliyinin milli təhlükəsizlik sistemində yeri
E. Əkbərov • UOT: 330. 338.43 • 2022 -
Kənd təsərrüfatı məhsulları ilə özünütəminat səviyyəsi və bazarın inkişaf amilləri
F. Süleymanov, V. Abbasov • UOT: 338.43, 339.1 • 2021 -
Qida istehsalı müəssisələrində innovasiyanın tətbiqinə təsir edən amillər
Ə. Mehdiyev • UOT: 338.43, 664 • 2021

Qalib. Şərifov
“Aqrar Tədarük və Təchizat” ASC-nin Keyfiyyətin idarəedilməsi şöbəsinin müdiri, ISO standartları üzrə ekspert
i.ü.f.d.


İbrahim. Cəfərov
Azərbaycan Dövlət Aqrar Universitetinin rektoru
AMEA-nın müxbir üzvü, k.t.e.d., professor

Tərlan. Qorçiyeva
Aqrar Tədqiqatlar Mərkəzinin dissertantı,
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun “Elmi Araşdırmalar Mərkəzi” departamentinin böyük mütəxəssisi
Umxanım. Ağakişiyeva
Azərbaycan İnşaat və Memarlıq Universiteti, İnformasiya texnologiyaları və sistemləri kafedrası, müəllim