Azərbaycanda tütün istehsalı və emalının inkişaf istiqamətləri
Yunus Sadıqov Musa, i.ü.f.d., dosent |
|
AMEA-nın İqtisadiyyat İnstitutu, aparıcı elmi işçi | |
y.sadikhov@mail.ru |
Məqalədə Azərbaycanda tütün istehsalı və onun emalının mövcud vəziyyəti təhlil edilir, zəruri qiymətləndirmələr aparılır. Eyni zamanda tütünçülüyün və tütün emalının inkişaf istiqamətlərinə baxılır, ölkədə tütünçülüyün və tütün fermentasiyasının inkişafının sürətləndirilməsinin zəruriliyi açıqlanır. Azərbaycanın qeyri-neft sektorunda rəqabət qabiliyyətinin yüksəldilməsi və səmərəliliyin artırılması fonunda tütünçülük və onun məhsulunun emalı müəssisələrinin inkişafına diqqətin gücləndirilməsinin məqsədəuyğun olduğu göstərilir. Tütünçülük və siqaret sənayesinin inkişafında klasterlərin daha səmərəli ola biləcəyi əsaslandırılır və bəzi konkret təkliflər verilir.
Müəllifin başqa məqaləsi yoxdur!
Lotanna. Emediegwu
Mançester Universiteti, iqtisadiyyat fakültəsi, Böyük Britaniya; İlorin Universiteti, kənd təsərrüfatının iqtisadiyyatı fakültəsi, Nigeriya; İqtisadiyyat, siyasət və beynəlxalq ticarət fakültəsi, Mançester Paytaxt Universiteti, Böyük Britaniya
Famil. Rüstəmov
Elm və Təhsil Nazirliyinin İqtisadiyyat İnstitutu, “Aqrar sektorun iqtisadi problemləri” şöbəsinin aparıcı elmi işçisi
i.ü.f.d., dosent
Umxanım. Ağakişiyeva
Azərbaycan İnşaat və Memarlıq Universiteti, İnformasiya texnologiyaları və sistemləri kafedrası, müəllim
Okiemua. Okoror
İqtisadiyyat fakültəsi, Benin Universiteti, Nigeriya; İqtisadiyyat fakültəsi, Reading Universiteti, Böyük Britaniya
Tərlan. Qorçiyeva
Aqrar Tədqiqatlar Mərkəzinin dissertantı,
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun “Elmi Araşdırmalar Mərkəzi” departamentinin böyük mütəxəssisi