Azərbaycanda tütün istehsalı və emalının inkişaf istiqamətləri
Yunus Sadıqov Musa, i.ü.f.d., dosent |
|
AMEA-nın İqtisadiyyat İnstitutu, aparıcı elmi işçi | |
y.sadikhov@mail.ru |
Məqalədə Azərbaycanda tütün istehsalı və onun emalının mövcud vəziyyəti təhlil edilir, zəruri qiymətləndirmələr aparılır. Eyni zamanda tütünçülüyün və tütün emalının inkişaf istiqamətlərinə baxılır, ölkədə tütünçülüyün və tütün fermentasiyasının inkişafının sürətləndirilməsinin zəruriliyi açıqlanır. Azərbaycanın qeyri-neft sektorunda rəqabət qabiliyyətinin yüksəldilməsi və səmərəliliyin artırılması fonunda tütünçülük və onun məhsulunun emalı müəssisələrinin inkişafına diqqətin gücləndirilməsinin məqsədəuyğun olduğu göstərilir. Tütünçülük və siqaret sənayesinin inkişafında klasterlərin daha səmərəli ola biləcəyi əsaslandırılır və bəzi konkret təkliflər verilir.
Müəllifin başqa məqaləsi yoxdur!
Ramiz. İsgəndərov
Azərbaycan Texniki Universiteti “İqtisadiyyat və statistika” kafedrası
i.e.d., professor
Hikmət. Nəsibov
Tərəvəzçilik Elmi Tədqiqat İnstitutunun İdarə heyətinin istehsalat üzrə sədr müavini
Cubril. Animaşaun
Mançester Universiteti, iqtisadiyyat fakültəsi, Böyük Britaniya; / İlorin Universiteti, kənd təsərrüfatının iqtisadiyyatı fakültəsi, Nigeriya