Kənd təsərrüfatında sahibkarlığın iqtisadi səmərəliliyinin meyarları və göstəriciləri
01 Aprel 2021 28698 N. Mirzəyev •
Bazar iqtisadiyyatı şəraitində hər hansı fəaliyyətin iqtisadi səmərəliliyi onun həyata keçirilməsinin ən vacib şərtlərindən biridir. Bu baxımdan sahibkarlıq fəaliyyətinin iqtisadi səmərəliliyinin düzgün qiymətləndirilməsi xüsusi önəm kəsb edir. Səmərəlilik ...
Azərbaycanda tütün istehsalı və emalının inkişaf istiqamətləri
01 Aprel 2021 30655 Y. Sadıqov •
Məqalədə Azərbaycanda tütün istehsalı və onun emalının mövcud vəziyyəti təhlil edilir, zəruri qiymətləndirmələr aparılır. Eyni zamanda tütünçülüyün və tütün emalının inkişaf istiqamətlərinə baxılır, ölkədə ...
Qida istehsalı müəssisələrində innovasiyanın tətbiqinə təsir edən amillər
01 Aprel 2021 27510 Ə. Mehdiyev •
Rəqabət gücləndikcə şirkətlərin bazarda müştəri payını itirməmək, bazarını genişləndirmək və fəaliyyətini davam etdirmək üçün innovativ və strateji qərarlar qəbul etməsi zəruri hala çevrilir. İnnovasiya fəaliyyətlərində uğurlu olmaq üçün şirkətlər bu istiqamətdə səmərəli ...
Kənd təsərrüfatı məhsulları ilə özünütəminat səviyyəsi və bazarın inkişaf amilləri
01 Aprel 2021 27713 F. Süleymanov, V. Abbasov •
Məqalədə müasir şəraitdə ölkəmizdə kənd təsərrüfatı məhsullarının əsas növləri ilə özünütəminat səviyyəsi təhlil edilir, bu istiqamətdə müsbət irəliləyişlərin əldə edilməsi məqsədi ilə aqrar bazarın inkişafı məsələləri araşdırılır. Eləcə də ...
Azərbaycanda ipək məhsullarının ixrac potensialının artırılması istiqamətləri
01 Aprel 2021 26785 S. Vəliyeva •
Azərbaycan Respublikasında ənənəvi sahələrdən olan ipəkçiliyin inkişafı istiqamətində son illər mühüm tədbirlər həyata keçirilmiş, dövlət proqramı qəbul edilmiş, 2025-ci ilədək ölkədə yaş barama istehsalı həcminin 6 min tona çatdırılması ...
Kənd turizminin ölkənin sosial-iqtisadi inkişafına təsirlərinin dəyərləndirilməsi
01 Aprel 2021 31425 A. Hüseyn •
XülasəKənd turizmi bölgələrdə məşğulluğun təmini, əhalinin sosial rifahının yaxşılaşdırılması və kənd yerlərinin inkişafının təmin edilməsi vasitəsi kimi önə çıxmaqdadır. Hazırda inkişaf etmiş ölkələrdə turizmin bu növü bölgələrin təbii ...
-
Aqrar sektorda özünüməşğulluğun formalaşması və inkişafı üzrə xarici təcrübənin qiymətləndirilməsi
Ə. Quliyev • UOT: 331.526, 339.9 • 2022 -
Qida məhsullarının istehsalında yaşıl texnologiyaların tətbiqinin stimullaşdırılması
N. Rəhimov • UOT: 338.432, 338.439, 504.06 • 2025 -
Müasir şəraitdə baramaçılığın inkişaf meyilləri
G. Səlimova, A. Səlimova • UOT: 338.43, 338.43.02, 338.436.3 • 2022 -
Konserv sənayesində iqtisadi səmərəliliyin artırılması amilləri
E. Şükürova, V. Abbasov • UOT: 338.43, 664 : 338.514 • 2022